Доступність посилання

ТОП новини

Депутати передали військовим бронежилети і шоломи


145 бронежилетів і шоломів від депутатів до десантників
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00
Члени парламентської депутатської групи «Економічний розвиток» придбали і передали 145 бронежилетів 4-го класу і стільки ж шоломів для 80-ї аеромобільної бригади, яка цього тижня відбуває з місця постійної дислокації в зону антитерористичної операції.

«Жодні збройні сили у світі не передбачають 100-відсоткове комплектування бронежилетами, – заявив колишній міністр оборони, народний депутат Олександр Кузьмук. – Бронежилет на 100 відсотків особового складу не використовується, лише в окремих випадках. А ми зіткнулись з тим, що у нас 100 відсотків тих, хто бере участь в АТО, повинні бути захищені системою захисту».

За словами Кузьмука, бронежилети виготовлені на українському підприємстві, витримують постріли з кулемета та снайперської гвинтівки.

В командуванні Сухопутних військ Збройних сил України елементи військового захисту пообіцяли передати військовим якнайшвидше.

Наприкінці травня Міністерство оборони України уклало низку угод з ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Темп-3000» на придбання бронежилетів на загальну суму 80,71 мільйона гривень.

Закупівлю елементів захисту для українських військових здійснюють і ініціативні групи українців. Зокрема, цими вихідними жителі Львівщині пішки переходили українсько-польський кордон, щоб перенести закуплені у ЄС військові шоломи.
XS
SM
MD
LG