Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці Донбасу погрожують бойовикам? (Огляд преси)


Захоплені терористами міста Донецької та Луганської області живуть практично у військовому стані. Закриваються магазини і банки. У населені пункти стає все важче завозити пальне, продукти і ліки. Більшість підприємств або переїхали, або змушені були припинити роботу. А найголовніше в деяких районах Донбасу – почалися перебої з зарплатами і пенсіями. Про причини розповідає газета «Факти».

Тим часом, як пише газета «Україна молода», на Донбасі місцеві жителі починають відкрито погрожувати бойовикам. Зокрема, нещодавно на асфальті біля дитячого садочка у Приморському районі Маріуполя з’явилося попередження, що якщо пролунає хоч один постріл біля їхнього садочка, матері дітей знесуть барикади терористів. Про серйозність намірів інших захисниць родинного вогнища Маріуполя, які не дозволяють сепаратистам встановлювати блокпости, йдеться в статті «Терпець уривається».

Президент зробив кадрові призначення. Наскільки ці люди зможуть змінити систему управління, розмірковують експерти газети «День». Видання пише, що це був перший тест для Петра Порошенка. Говорити, що новий президент склав його, зарано. В першу чергу – Олег Рафальський. Це людина системи, проти якої боровся Майдан. Причому, системи часів Кучми, потім Януковича. Втім, за твердженням експерта видання, президент може призначити в адміністрацію президента кого завгодно, із ким йому буде зручно працювати, адже голова адміністрації відповідає за роботу його канцелярії. От призначення іншого ґатунку – кандидат на посаду міністра закордонних справ, міністр оборони, новий секретар РНБО дадуть можливість говорити про ті чи інші пріоритети президента та його політику, зауважує експерт.

У Порошенка є шанс не наступити на традиційні для українських політичних лідерів граблі, стверджує в газеті «Україна молода» Юрій Костенко. Політик вважає, що проблема української влади – її безідейність та ставка на особисту відданість вождю. Багато представників попередніх провладних партій уже перебігли в «клуб прихильників» Петра Порошенка, попри те, що вчора його критикували. Тому новообраному президентові треба проводити парламентські вибори, щоб відділити від декларованої ним нової європейської політики все політичне сміття. Плюс Порошенка в тому, що він змушений буде опиратися на значно ширший політичний спектр у своїй діяльності, ніж його попередники. За своєю позицією він класичний праволiберал. Його підтримка ідеологічними союзниками у владних коридорах може бути набагато ширшою, вважає політик.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG