Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: після реформи ГТС і сховища залишаться у власності держави


Створення нових компаній-операторів газотранспортної системи України і підземних сховищ газу, анонсоване урядом України, дозволить залучити європейських партнерів до управління газотранспортними потужностями, йдеться в повідомленні «Нафтогазу».

«Цей крок допоможе забезпечити фінансову стабільність галузі й залучити інвестиції для модернізації та розвитку газотранспортних потужностей України. Що, в свою чергу, дозволить зберегти і розширити ринки збуту для українських ГТС та ПСГ. Передача прав власності на ГТС і ПСГ проектом реформи «Нафтогазу» не передбачена», – наголосили в компанії.

За повідомленням, запропоноване створення нових компаній-операторів є частиною комплексної реформи нафтогазового сектору України і відповідає нормам третього енергетичного пакету ЄС.

Створення компаній-операторів не вплине на вартість чистих активів НАК «Нафтогаз України» і здатність компанії обслуговувати свої зовнішні зобов’язання, додали в компанії.

Минулого тижня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про реформування НАК «Нафтогаз України» зі створенням на її базі двох компаній, які відповідатимуть за транзит і зберігання газу.
XS
SM
MD
LG