Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі затримали лідера «Російської православної армії» – СБУ


На Донеччині затримано жителя Миколаєва, який очолював «Російську православну армію» – одне з незаконних збройних угруповань, яке на сході бере участь в операціях проти українських силовиків.

«Зловмисник разом із понад 50 озброєними бойовиками вів прицільний вогонь з автоматичної зброї по українських військовослужбовцях, які обороняли блокпост в Амвросіївському районі Донецької області. Десантникам вдалося відбити вогонь та затримати їхнього керівника. При затриманні він був одягнений у військову форму без розпізнавальних знаків та балаклаву, при собі зловмисник мав бойову гранату РГД-5, автомат АКС-74 та споряджені магазини з бойовими набоями», – йдеться у повідомленні на сайті Служби безпеки України.

За даними відомства, затриманого підозрюють у збройному нападі на військовослужбовців 25-ї окремої повітряної десантної бригади Повітряно-десантних військ Збройних сил України, скоєному наприкінці квітня.

Проти затриманого порушено кримінальну справу за статтями «теракт» і «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».
XS
SM
MD
LG