Доступність посилання

ТОП новини

Спецкомісія проаналізує забезпечення прикарпатського батальйону


В Івано-Франківську створили робочу групу, яка вивчить і проаналізує ситуацію з придбанням матеріально-технічних засобів для укомплектування п’ятого батальйону територіальної оборони. Про це повідомили сьогодні в обласній держадміністрації.

Робоча група створена спільним розпорядженням обласної держадміністрації і обласної ради, до її складу увійшли депутати, представники громадських організацій, правоохоронці, фахівці контролюючих органів. Сьогодні відбулося перше засідання.

Комісія має проаналізувати факти, які наводили на сесії обласної ради депутати і представники громадських організацій про забезпечення бійців батальйону бронежилетами, кевларовими касками, про створення належних побутових умов для проходження служби. Критика звучала, в основному, на адресу військового комісаріату.

Загалом на потреби батальйону направили близько шести мільйонів гривень, зокрема 2,5 мільйона гривень виділено з обласного бюджету, благодійна допомога надходила від колективів і людей. За словами першого заступника голови обласної держадміністрації Володимира Семка, «люди хочуть знати, куди пішли їхні гроші і чи раціонально вони використовувалися».

У неділю Рада оборони Івано-Франківської області ухвалила рішення не посилати територіальний батальйон оборони для участі в АТО, поки він не буде забезпечений індивідуальними засобами захисту, бронежилетами.

Проблеми з придбанням засобів захисту пов’язують з бюрократично-тендерними процедурами, Кабінету міністрів України направлені пропозиції про налагодження централізованої закупівлі захисних засобів в інших країнах.

На наступній сесії обласної ради робоча група прозвітує про результати роботи.
XS
SM
MD
LG