Доступність посилання

ТОП новини

Про точки порозуміння Путіна і Порошенка розповів американський професор


Сергій Куделя, професор університету Бейлор у Техасі
Сергій Куделя, професор університету Бейлор у Техасі
Сферою можливого компромісу між Україною та Росією може стати певна форма не стільки автономії, скільки розширених повноважень регіонів, зокрема Донбасу. Про це «Голосу Америки» заявив професор університету Бейлор у Техасі Сергій Куделя.

Коментуючи можливість стабілізації ситуації на Сході та відновлення взаємин між Україною та Росією, Куделя сказав:

«Ті вимоги, які були висловлені Путіним, вони – очевидно неприйнятні для української влади. Насамперед ідеться про створення федерації на території України. Однак сферою можливого компромісу двох сторін буде певна форма не стільки автономії, скільки розширених повноважень регіонів, зокрема Донбасу, коли місцеві і етнічні росіяни, російськомовне населення зможуть самостійно формувати місцеві органи влади», – переконаний Куделя.

«Будь-який серйозний план врегулювання ситуації на Донбасі повинен відповісти на триосновні запитання – перше – як роззброїти бойовиків, які зараз знаходяться там і ведуть війну з українськими збройними силами. Друге питання – як зупинити транспортування зброї і найманців через кордон з Росією. І третє питання – які інституційні зміни відбудуться в Україні, зокрема в Донбасі, які дозволять переконати місцевих жителів, що їхні права і свободи в україні не будуть піддаватися загрозі», – сказав Сергій Куделя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG