Доступність посилання

ТОП новини

Проти осіб, які звільнили Лозінського, порушили справи


Віктор Лозінський
Віктор Лозінський
Генеральна прокуратура відкрила кримінальні провадження щодо працівників пенітенціарної служби та судді, який виніс рішення про дострокове звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Про це повідомив виконувач обовʼязків генерального прокурора Олег Махніцький.

«Не було жодних підстав, щоб його звільняти. Згідно з законом, він повинен був ще перебувати під вартою», – заявив Махніцький.

За словами в.о. генпрокурора, висновок судово-медичної експертизи, який був підставою для звільнення Лозінського, містив багато суперечностей. Щоб у них розібратися, під час судового засідання прокурор просив суддю викликати судово-медичного експерта, але це клопотання відхилили. Опісля прокуратура подала апеляцію на рішення про звільнення Лозінського за станом здоров'я, але суд, не дочекавшись розгляду апеляції, випустив екс-депутата на волю.

У 2011 році Віктора Лозінського засудили до 10-річного увʼязнення за умисне вбивство. Напередодні стало відомо, що він достроково вийшов на волю. У четвер міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Лозінського затримано і доправлено у колонію.

Обурення достроковим звільненням Лозінського висловив зокрема президент України Петро Порошенко.
XS
SM
MD
LG