Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли околицю Добропілля з «Граду», одна людина загинула – Міноборони


Сьогодні вранці бойовики обстріляли Добропілля Донецької області з установки залпового вогню, одна цивільна людина загинула, двоє поранені, повідомляє Міноборони.

«Бандити розташували свої вогневі позиції неподалік від населеного пункту Мерцалово. Здійснивши декілька залпів із реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», злочинці відкрили вогонь з озброєння БТР-80. Снаряди влучили на територію овочесховища одного з підприємств Добропілля», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони, на місці вогневого удару виявили три снаряди від РСЗО «Град», які так і не вибухнули, а на полі поблизу овочесховища нарахували 13 воронок.

«Після здійснення вогневого удару найманці, уникаючи удару у відповідь з боку сил АТО, залишили район, попередньо замінувавши покинуту ними установку БМ-21 і місцевість навколо неї», – йдеться в повідомленні.

«Представники підрозділу Збройних сил України, який вийшов у даний район, з’ясували, що там перебував загін проросійських терористів, який мав на озброєнні три установки БМ-21, один БТР-80 і два автомобілі КАМАЗ і складався з осіб кавказької та слов’янської зовнішності, які видавали себе за військовослужбовців Національної гвардії», – заявили в Міноборони.

Військовослужбовці провели зачистку району, розмінування і розряджання установки РСЗО «Град», додали у відомстві.

На пошуки залишків загону найманців відправили визначений підрозділ Збройних сил України, який має на меті у взаємодії з армійською авіацією остаточно знищити це терористичне угруповання, наголосили в Міноборони.
XS
SM
MD
LG