Доступність посилання

ТОП новини

Автобус з викраденими дітьми їде в Україну – уповноважена з прав дитини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Діти-сироти, яких учора викрали бойовики і незаконно доправили на територію Росії, повертаються в Україну, підтвердила керівник офісу уповноваженого президента України з прав дитини Людмила Волинець.

У прямому ефірі «5 каналу» вона заявила, що автобус ще перебуває на території Росії, але «дітей відпустили», і вони повертаються в Україну. Їх супроводжує генеральний консул України в Ростові-на-Дону, а також заступник мера Сніжного і директор дитячого будинку.

При цьому Волинець відмовилася назвати кінцевий пункт, куди доправлять дітей, заявивши, що не має права це оголошувати, але зазначила, що це місце в Україні.

12 червня озброєні сепаратисти перехопили автобус із дітьми зі Сніжного, який прямував у Дніпропетровську область, і відправили його в Росію.

Україна вимагала від Росії повернути дітей додому. Міністерство юстиції звернулося в Європейський суд з прав людини із проханням зобов’язати російські компетентні органи передати генеральному консулові України викрадених бойовиками дітей-сиріт.
XS
SM
MD
LG