Доступність посилання

ТОП новини

Регіональні штаби допомагають втікачам із поселенням, пенсіями і харчами


Що робить держава, щоб допомогти переселенцям зі Сходу?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:26:12 0:00
В обласних державних адміністраціях і Київській держадміністрації працюють штаби з допомоги втікачам зі сходу України. Там є представники усіх відомств, зокрема Служби занятості та Пенсійного фонд, які допомагають не лише з поселенням, а й з отриманням соціальної допомоги та пенсій. Про це Радіо Свобода розповіла Ірина Рукшина, начальник управління з організації допомоги вимушеним переселенцям Міністерства праці й соціальної політики.

Зв’язатися з регіональними штабами можна, подзвонивши на цілодобову безкоштовну гарячу лінію при Мінсоцполітики.

Із часу анексії Росією Криму створено реєстр резервних місць, куди можна селити вимушених переселенців. Наразі інформація про наявність місць у регіонах поновлюється і є потреба в оперативній інформації про кількість тих, хто потребує допомоги.

Як розповіла Ірина Рукшина, більшість втікачів зі сходу та Криму хочуть розміститися у Києві, бо вважають, що у столиці легше знайти роботу.

На сайті Мінсоцполітики раніше повідомляли, що найбільше переселенці із Криму та регіонів, де проводиться АТО, звертаються до Києва та Львова, але їхніх ресурсів поки що недостатньо. Найбільша кількість вільних місць, йдеться у повідомленні, – у Черкаській, Закарпатській, Вінницькій та Запорізькій областях.
XS
SM
MD
LG