Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу закликав Путіна зупинити потік зброї і бойовиків в Україну


Жозе Мануель Баррозу
Жозе Мануель Баррозу
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликав президента Росії Володимира Путіна зупинити потік зброї і бойовиків в Україну.

Як йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії, Баррозу зателефонував Путіну через кризу в Україні.

«Президент Баррозу нагадав про позицію ЄС, а саме про необхідність деескалації і важливість припинення вогню. Він також закликав роззброїти сепаратистські групи, зупинити потік зброї і незаконних бойовиків в Україну і скасувати закони, прийняті Держдумою», – йдеться у повідомлені.

Баррозу й Путін також обговорили поточні переговори України і Росії з газових питань, які відбуваються за посередництва Єврокомісії.

«Президент Баррозу висловив сподівання, що обидві сторони зможуть докласти додаткових зусиль для досягнення довгострокової угоди на підставі параметрів, встановлених Єврокомісією», – зазначається у повідомлені.

Крім того, Баррозу і Путін обговорили майбутнє підписання 27 червня угоди з Україною про поглиблену і всеохопну зони вільної торгівлі.

«Як спосіб розвіяти будь-які сумніви, Баррозу запропонував Путіну можливість продовжити поточні двосторонні переговори з Росією на технічному рівні, а також провести політичні консультації, залучаючи Україну, як ішлося під час вчорашньої розмови з президентом Порошенком…, що було схвально сприйнято Путіним», – повідомляє Єврокомісія.

Раніше сьогодні генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен закликав Росію завершити відведення своїх військ від кордону з Україною, зупинити потік зброї і бойовиків через кордон, а також використати свій вплив на озброєних сепаратистів і закликати їх скласти зброю й відмовитися від насильства.
XS
SM
MD
LG