Доступність посилання

ТОП новини

Українські військовослужбовці порушили російський кордон – МЗС Росії


Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії
Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії
Міністерство закордонних справ Росії висловило протест через буцімто порушення українськими військовослужбовцями державного кордону між Росією і Україною. Про це йдеться на сайті російського МЗС.

«13 червня два бронетранспортери Збройних сил України незаконно перетнули кордон Російської Федерації в Куйбишевському районі Ростовської області. Розцінюємо подібні дії української сторони як грубе порушення основоположних положень міжнародного права, як протиправний акт, який не буде сприяти мирному врегулюваню збройного конфлікту на південному сході України», – мовиться у заяві.

В МЗС Росії зазначили: «Такі провокації ускладнюють щойно розпочатий процес відновлення двостороннього російсько-українського діалогу».

12 червня кілька російських БТРів і танків перетнули кордон із Україною через захоплені бойовиками прикордонні пункти пропуску. Про це повідомляли очевидці та підтвердив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Росія назвала ці заяви міністра «вигадкою». Водночас бойовики угруповання «Донецька народна республіка» факт отримання трьох танків підтвердили, але не розповіли про їхнє походження.
XS
SM
MD
LG