Доступність посилання

ТОП новини

Над Луганськом лунають тривожні сирени


Інга Кірік

Луганськ – В Луганську сьогодні знову лунають сирени, що попереджають громадян про загрозу збройного конфлікту. Людям нагадують: щойно почули цей сигнал, треба утриматися від виходу на вулицю і не підходити до вікон. Крім того, необхідно зібрати документи, речі першої необхідності, за можливістю сховатися в підвальних приміщеннях. Особливі заходи безпеки запроваджені через збитий цієї ночі над луганським аеропортом Іл-76 з 49 десантниками на борту.

Цієї ночі при заході на посадку в аеропорту Луганська бойовики вистрілами із зенітної установки та кулемета збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака перебували 40 військовослужбовців – десантників з 25-ї Дніпропетровської бригади та 9 членів екіпажу, а також техніка, спорядження та продовольство. Усі пасажири загинули. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

Прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері за даним фактом розпочала досудове розслідування кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей і заподіяв значної майнової шкоди).

У Луганську перевірять підвали на придатність для укриття у разі обстрілу

Через активізацію АТО в Луганську посилено заходи безпеки. В місті є 1230 місць для укриття населення у разі надзвичайних ситуацій, але не всі з них з певних причин підходять для укриття. Виходячи з цього, у мерії представникам органів самоорганізації населення та жителям радять проінспектувати стан підвалів своїх будинків. У міськраді закликали луганчан зберігати спокій, не втрачати розум і здоровий глузд, не довіряти неперевіреній інформації та чуткам. Тут також наголосили, що вся достовірна оперативна інформація про ситуацію в місті щодня публікується на офіційному сайті Луганського міського голови, Луганської міської ради та її виконавчих органів.

Як повідомила виконувач обов’язків голови Луганської ОДА Ірина Верігіна, наразі бої їдуть поблизу обласного центру в місті Щастя. За її словами, Національна гвардія продовжує рухатися в бік обласного центру.

«Так, в Луганській області зараз йде активна фаза АТО в районі міста Щастя. І я знаю, що зараз гудуть сирени в місті Луганську. Я пропоную громадянам не виходити на вулицю. Я пропоную громадянам Луганська по можливості піти у відпустку або на вихідні дні виїхати з області. Ми їм будемо допомагати. Головне не панікувати, все робити дуже спокійно», – наголосила Ірина Верігіна.

Посадовець також нагадала телефон гарячої лінії Луганської обласної державної адміністрації: 050-169-12-94.

Інформацію про бої в місті Щастя підтвердила і Оксана Чигрина, прес-секретар штабу угруповання «Луганська народна республіка», яке в Україні на офіційному рівні визнано терориститичною організацією. За останніми даними, прорвали блокпост у Щасті. В Металісті тримають оборону, в Станиці-Луганській також.

Відео камери зовнішнього спостереження

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG