Доступність посилання

ТОП новини

Президент і СБУ хочуть розібратися з шахраями у Дніпропетровську


Президент Петро Порошенко дав доручення голові Служби безпеки України та Генеральному прокуророві «провести і протягом доби доповісти про результати розслідування щодо осіб, які від імені голови СБУ в місті Дніпропетровську вчиняли дії, що підпадають під статтю Кримінального кодексу», повідомила в суботу без подробиць прес-служба голови держави.

Служба безпеки України, зі свого боку, повідомила, що «за фактами шахрайства осіб, які представлялися від імені голови СБУ помічниками чи радниками у Дніпропетровську, Головним слідчим управлінням СБ України зареєстровано кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України».

Розслідування перебуває на особистому контролі в голови СБУ Валентина Наливайченка, мовиться в повідомленні.

Прес-служба СБУ закликає всіх, хто володіє будь-якою інформацією про шахрайські дії цього та інших громадян, негайно повідомляти на цілодобовий телефон «гарячої лінії» СБУ – 0-800-501-482 або до приймальні СБ України – (044) 226-25-64, (044) 256-97-32.

Усі виявлені факти шахрайства будуть розслідувані, а винні особи притягнуті до кримінальної відповідальності, обіцяють в СБУ.

У п’ятницю заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник повідомив у фейсбуці, що до міста приїжджав такий собі Георгій Ярошенко, який зібрав місцевих підприємців, що ведуть зовнішньоекономічну діяльність, і оголосив, що він є новим «наглядачем» від СБУ і що тепер йому треба платити хабарі за розмитнення вантажів.


Редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов, зі свого боку, подав іще ширшу версію подій, написавши, що Ярошенко заявив, що має повноваження збирати гроші від самого Наливайченка, а підприємців на зустріч із ним збирали працівники СБУ. За даними журналіста, Ярошенко, який кандидував до Київської міськради від партії УДАР, нібито наближений до голови партії Віталія Кличка і народного депутата Валерія Іщенка.
XS
SM
MD
LG