Доступність посилання

ТОП новини

Літак у Луганську збили з російської зброї – речник АТО


Йдеться про російську зброю – речник АТО про збитий Іл-76
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00
Речник антитерористичної операції Владислав Селезньов заявив, що зброя, з якої в ніч на суботу в Луганську збили український військовий літак Іл-76, була російською. Докази Селезньов обіцяв надати найближчим часом.

Також він підтвердив, що загинули всі, хто був на борту літака, а це 49 військовослужбовців. Дев’ятеро з них – члени екіпажу, 40 – десантники, які летіли в Луганськ для ротації. Літак був збитий трьома пострілами з переносного зенітного ракетного комплексу.

«За словами тих, хто проводив пошуково-рятувальні дії, вибух був такої сили, що ні в кого з членів екіпажу шансів вижити не було», – розповів Селезньов.

Наразі не ясно, чи мав він на увазі, що зброя була за походженням із території Росії.

Раніше група «Інформаційний спротив» повідомляла, що «на позиції терористів, із якої, ймовірно, був уражений Іл-76 сил АТО, знайдені три пускові труби 9П39 від ПЗРК 9К38 «Игла». Крім того, зазначив у фейсбуці речник групи Дмитро Тимчук, на тому місці знайшли також бляшанки від консервів російського виробництва.


Переносні зенітні ракетні комплекси «Игла», створені ще за часів СРСР, виробляються в Росії. Вони, за повідомленнями, є і на озброєнні в Україні.
XS
SM
MD
LG