Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: ООН має подвійні стандарти в оцінці подій під російським посольством в Києві


Західні партнери Росії в Раді Безпеки ООН продемонстрували подвійні стандарти, відмовившись засудити напад на будівлю російського посольства в Києві 14 червня. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов.

«Викликає здивування такий підхід партнерів, оскільки у всіх попередніх аналогічних випадках, пов'язаних з нападом на дипломатичні представництва, Рада Безпеки ООН негайно реагувала на них осудом», – сказав Гатілов.

За його словами, Росія запропонувала прийняти в Раді безпеки ООН заяву для преси із засудженням нападу на диппредставництво. Російською делегацією в ООН був підготовлений стандартний для таких ситуацій текст.

«З вини наших західних партнерів його не вдалося узгодити», – сказав Гатілов.
За його словами, мотивували свою відмову в ООН необхідністю пов'язати цей інцидент із загальним контекстом ситуації в Україні, а не зумисним нападом на дипредставництво.

«Не повинно викликати ніяких питань те, що такі дії незалежно від усіх інших обставин, повинні бути суворо засуджені», – сказав заступник міністра закордонних справ Росії.

Російський дипломат назвав суботній інцидент порушенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

14 червня в Києві біля будівлі посольства Росії в Україні активісти вимагали від російської влади припинити втручаання у внутрішні справи України, а від російських дипломатів – залишити територію країни. Вході акції було перевернуто кілька автомобілів з дипломатичними номерами, а будівлю посольства активісти закидали яйцями та пакетами із зеленкою.

За фактом цих подій порушено справу за статтею про хуліганство.
XS
SM
MD
LG