Доступність посилання

ТОП новини

Управління НБУ в Донецькій області зупинило свою роботу


Управління Національного банку України в Донецькій області зупинило свою роботу. Про це йдеться у заяві НБУ.

«Сьогодні група терористів захопила приміщення Управління Національного банку України в Донецькій області. У всіх працівників Управління були відібрані засоби зв’язку, зокрема мобільні телефони. Серед основних вимог цих осіб – перехід його працівників до так званого донецького народного банку», – мовиться у повідомленні.

«Оскільки такі дії сепаратистів загрожують життю людей та унеможливлюють здійснення Управлінням своїх завдань, його діяльність зупинена, а cистема платежів і розрахунків у регіоні тимчасово відключена», – мовиться в заяві.

«Національний банк України, незважаючи на вкрай складні умови, вживає всіх можливих заходів для захисту життя та здоров’я працівників Управління, збереження його матеріальних цінностей і готівкових коштів. Враховуючи ситуацію, що склалася, та з метою невідкладного вжиття заходів Голова Національного банку Степан Кубів уже звернувся до відповідних правоохоронних органів за допомогою», – мовиться у повідомленні.

Місцеві ЗМІ в Донецьку писали у понеділок з посиланням на слова очевидців, що до будівлі НБУ увійшли озброєні особи. Інших подробиць не повідомлялося.

XS
SM
MD
LG