Доступність посилання

ТОП новини

Місцева влада на Сході перешкоджає введенню воєнного стану – Тимчук


Для ефективного проведення антитерористичної операції на сході України необхідно закрити кордони та ввести воєнний стан. Про це заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

На думку Дмитра Тимчука, головною перешкодою для введення воєнного стану є опір з боку місцевої влади та олігархів Сході України.

«Місцева влада там зараз взагалі нічого не контролює. чому вона протестує проти введення воєнного стану – не зовсім зрозуміло. Тому є версія, що вони змовились із терористами», – пояснив експерт.

На думку Дмитра Тимчука, небажання сприяти введенню воєнного стану можна також пояснити страхом втратити владу та джерела фінансування.

«Закон про введення воєнного стану достатньо гнучкий. так вказано рекомендацій список, що можна робити, просте ті обмеження не суворі. Місцева влада не позбавляється своїх повноважень. В законі лише формулювання «може вводитись», або «може обмежуватись», – додає експерт.

Дмитро Тимчук переконаний, що місцева влада на Сході України повинна стати посередником між військовим командуванням та жителями Донбасу.

На сході України триває антитерористична операція зі знешкодження озброєних бойовиків.
XS
SM
MD
LG