Доступність посилання

ТОП новини

Практично всі лікарні у Слов’янську закриті – ОДА


Дитяча лікарня у Слов’янську, 2 червня 2014 року
Дитяча лікарня у Слов’янську, 2 червня 2014 року
Ситуація з роботою медичних закладів у Слов’янську залишається складною, практично всі лікарні міста на сьогодні закриті, повідомила виконувач обов’язків заступника голови, директора департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва.

«Найважча ситуація наразі у Слов’янську. Нам довелося евакуювати й закрити майже всі лікувальні заклади. Частково працює лише міська лікарня імені Леніна, де розташовані і приймальні пункти надання первинної допомоги. Дуже скрутна ситуація з машинами швидкої допомоги – вони не виїжджають на виклики через те, що їх просто нічим заправити. Найближча заправка, де є пальне, розташована у Краматорську. На жаль, туди машини швидкої не випускають», – цитує інтерв’ю Петряєвої газеті «Сегодня» прес-служба облдержадміністрації.

При цьому, за її словами, амбулаторна допомога пацієнтам Слов’янська в нинішніх умовах «дуже обмежена, і її надають ті медики, які ще працюють у Слов’янську».

Петряєва сказала, що особливо гостра проблема з постачаннями медикаментів до медзакладів також у Слов’янську і Краматорську. Це пов’язане з тим, що відбувається значне витрачання дезінфікуючих засобів, антибіотиків, перев’язувального матеріалу. За словами в. о. заступника голови ОДА, найбільша напруженість пов’язана з наркотичними препаратами для знеболення.

«Загалом їх до кінця червня мало вистачити, але вже надійшли сигнали, що вкрай бракує анестетиків. Ми наразі намагаємося знайти можливість доставити медикаменти до медзакладів. Домовляємося і з силами АТО, і з «ДНР», щоб пропустили на блокпостах наші машини. Як правило, всі сторони йдуть назустріч», – наголосила чиновник.

Вона також зазначила, що на сьогодні багато медиків ідуть з лікувальних закладів: беруть відпустку і за свій рахунок вивозять свої сім’ї. За словами Петряєвої, влада не може гарантувати безпеку їм та їхнім близьким, а також не може виплатити їм зарплату.
XS
SM
MD
LG