Доступність посилання

ТОП новини

Росія закликає Україну захистити її диппредставництва


Біля російського посольства в Києві, 14 червня 2014 року
Біля російського посольства в Києві, 14 червня 2014 року
Росія закликає Україну забезпечити захист своїх дипломатичних представництв. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Росії.

«В останні дні різко загострилася ситуація навколо російських закордонних на Україні. 14 червня цього року будівлі і майну посольства в Києві було завдано значної шкоди в результаті протиправних дій, на які не послідувало адекватної реакції з боку правоохоронних органів України. 16 червня проходять провокаційні акції біля будівель генеральних консульств Росії в Одесі й Харкові», – йдеться в повідомленні.

«Вимагаємо від офіційного Києва вжити всі необхідні заходи щодо забезпечення безпеки Посольства, а також генеральних консульств в Одесі, Харкові й Львові з метою забезпечення нормальної роботи місій», – додали в МЗС Росії.

14 червня протестувальники зірвали російський прапор із флагштока й перевернули автомобілі співробітників російського посольства в Києві.

Вони розбили вікна в будівлі і кидали на територію посольства вибухопакети й димові шашки.

Міліція затримала трьох учасників пікету за підозрою в хуліганстві.

До таких дій люди вдалися після того, як 14 червня в Луганську проросійські бойовики збили військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебувало 49 українських військових. Усі вони загинули.
XS
SM
MD
LG