Доступність посилання

ТОП новини

Запровадження воєнного стану на Донбасі розглядається, але рішення ще нема – Парубій


Андрій Парубій
Андрій Парубій
Рада національної безпеки й оборони України розглядає питання про запровадження воєнного стану в Луганській і Донецькій областях, заявляє секретар РНБО Андрій Парубій.

«Це питання перебуває на розгляді, але я наголошую, що ми спочатку зробимо все можливе, щоб запропонувати озброєній стороні, яка застосовує зброю проти українських громадян, проти держави Україна, щоб вони склали зброю і залишили державу Україна», – сказав він після засідання РНБО України.

За словами Парубія, термін для того, щоб люди зі зброєю могли її здати, буде оголошений додатково, але він вважає, що це буде не більше двох тижнів.

Секретар РНБО розповів, що на сьогодні триває вже п’ята фаза антитерористичної операції, і та координація, яка є між силовими підрозділами, є достатньою для того, щоб продовжувати успішне звільнення українських міст.

Парубій зауважив: якщо все ж таки буде ухвалене рішення про запровадження воєнного стану, буде проведене додаткове засідання РНБО. «Сьогодні готуються експертні висновки щодо можливості введення воєнного стану, очевидно, що такий варіант розглядається, і коли з цього приводу президент прийме необхідне рішення, очевидно, буде зібрано засідання РНБО, на якому це питання буде обговорюватися і буде прийматись рішення», – сказав він.

Порошенко виступає за припинення вогню на Донбасі на цьому тижні. Зокрема, як заявив глава держави перед засіданням РНБО, таким чином буде запропоноване припинення вогню як початок реалізації мирного плану президента. Він наголосив, що час дії припинення вогню буде обмежений.
XS
SM
MD
LG