Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку нові форми бандитизму (огляд преси)


Чому українське керівництво зволікає з рішучими кроками, зокрема, введенням воєнного стану? – цікавиться газета «День». Та навіть, коли необхідні рішення все-таки ухвалюються, вони є відповідями на вчорашні кроки Кремля, а сьогодні Росія вже застосовує наступний пункт своєї спецоперації, наголошує видання. І нагадує, що партія «Батьківщина» також наполягає на запровадженні воєнного стану в Донецькій та Луганській областях. Влучні пропозиції, проте, вони чомусь не реалізовувалися, коли «Батьківщина» мала всю повноту влади в країні. Не втратила вона її і сьогодні. Однак, як зауважує експерт видання, щоб ввести воєнний стан, країні треба підготуватися. Потрібна матеріальна і організаційна готовність: військовий контингент, який значно переважав би противника, відповідне його озброєння, захист цього контингенту тощо. Також військовий експерт видання наголошує, що антитерористичною операцією повинен керувати уряд зі структурою, якій підпорядковані всі силові структури. Заголовок статті – «Потрібен темп!».

До боротьби з сепаратизмом на Сході підключилися і спеціалісти Кіберсотні, інформує газета «Україна молода». Днями столичні програмісти заблокували електронні рахунки лідера незаконного збройного сепаратистського угруповання «Луганська народна республіка» Валерія Болотова, на які надходили кошти від його прихильників, залишивши сепаратистів без фінансування. Окрім блокування електронних гаманців, активісти планують провести операції «Кібершторм» та «Кіберураган», спрямовані на блокування мобільних телефонів бойовиків угрупованнь «ДНР» та «ЛНР», які в Україні визнані терористичними організаціями.

Кримська «самооборона» регулярно «експропріює» у відпочивальників транспортні засоби, інформує газета «Україна молода». Доки Росія намагається звабити своїх громадян заповнити спорожнілі кримські пляжі, ілюструючи «небувалий наплив туристів» картинкою знаменитого бразильського пляжу Копакабана, деякі українські громадяни за звичкою ризикують навідатися до окупованого півострова. Однак, чим далі, тим більше відпочинок у Криму переходить у розряд екстремального туризму. Серед багатьох «сюрпризів», які очiкують гостей півострова – випадки відбирання особистого майна та транспортних засобів. Особливо «ретельними» в цьому плані, є загони місцевої самооборони й «козачки», які зупиняють машини відпочивальників і, без жодних роз’яснень, забирають їх.

«В Донецьку – нові форми бандитизму» – у матеріалі під таким заголовком газета «Сегодня» інформує, що в Донецьку озброєні бойовики захопили Нацбанк, Держказначейство і Міндоходів, що може серйозно підірвати економіку всього регіону. Експерт видання наголошує, що ці захоплення – це тротилова шашка, закладена у фундамент економічного добробуту Донбасу. Адже всі платежі бюджетникам будуть зупинені. Експерт вважає, що захоплення ключових фінустанов області – це просто акт бандитизму, а не спроба відірвати Схід від української фінансової системи. Це – нова форма банального бандитизму: раніше грабували інкасаторські автомобілі, а коли вони закінчилися, вирішили грабувати у такий спосіб, зауважує експерт.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG