Доступність посилання

ТОП новини

Луценко не виключає агресії Росії через територію Білорусі


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Лідер організації «Третя Українська республіка» Юрій Луценко не виключає, що Росія може використати територію Білорусі для агресії проти України. Таку думку екс-міністр внутрішніх справ України висловив в ефірі білоруського «Єврорадіо», повідомляє його прес-служба.

«Диктатори мінливі в своїх настроях і залежні від багатьох зовнішніх факторів. Насамперед вони думають про власні інтереси і вже потім, в останню чергу, про інтереси сусідніх держав. Тому повністю виключати можливість агресії Російської Федерації на Україну з території Білорусі не варто», – сказав він.

«Я з великою часткою недовіри слухаю виступи пана Лукашенка, хоча вони й підкупляють своєю дружелюбністю. Проте я завжди пам’ятаю, що його позиція змінюється від результатів його переговорів з Кремлем. Не виключено, що йому знову запропонують знижку на нафту, газ, або ж нададуть преференції для його родинного бізнесу. Позиція Лукашенка вже неодноразово змінювалася в ключових питаннях європейської безпеки», – додав політик.

Він визнав, що слухати запевнення у «братерській підтримці територіальної цілісності» приємно, але «український кордон по всьому периметру має бути надійно захищеним».

«Я не вірю в те, що білоруси хочуть війни з Україною. Проте мене нічого не дивує в поведінці Росії, яка може спокійнісінько використати територію Білорусі для агресії проти України», – сказав Луценко.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявляв, що Білорусь «завжди була і залишається для України надійним сусідом».
XS
SM
MD
LG