Доступність посилання

ТОП новини

Кернес шукає виконавців замаху у владних кабінетах правоохоронців


«Я не боюся тих, хто хотів мене вбити» – Кернес після повернення з Ізраїлю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:56 0:00

«Я не боюся тих, хто хотів мене вбити» – Кернес після повернення з Ізраїлю

Геннадій Кернес у вівторок повернувся до Харкова. Зустрічати міського голову Харкова вийшло кілька тисяч людей: працівники комунальних підприємств, громадських організацій, місцевий політикум та священики. В аеропорту Кернес відразу повідомив, що сподівається на повне одужання і через місяць зможе самостійно ходити. А що ж до замовників замаху міський голова Харкова наголосив, що замовниками вбивства могли бути «ті, хто сидить у владних кабінетах».

Мер Харкова Геннадій Кернес виїхав із VIP-терміналу на спеціальному кріслі для маломобільних людей у супроводі охоронців. Кілька тисяч харків’ян із державними прапорами та синьо-жовтими кульками йому аплодували і вигукували його ім’я.

«На сьогоднішній день у мене є проблеми з ногами, поки я ще не можу повною мірою бути функціональним, але я всім вам обіцяю, що я однозначно ходитиму, бо у мене є таке бажання і у мене є всі можливості для того, щоб я відновився», – сказав біля аеропорту міський голова.

Вже після розмови з журналістами на доказ своїх слів Геннадій Кернес попросив охоронців поставити його на ноги.

Головний лікар ізраїльської клініки «Хорев» Роман Барак каже, що у Кернеса була тяжка мультиорганна травма», але чисельні пошкодження внутрішніх органів, зокрема і хребта вже минули. Після реабілітації, яку продовжуватимуть харківські лікарі, міський голова десь за місяць покине спеціальний візок.

«Немає ніякого порушення функцій органів, Я вже не кажу про те, що інтелект не ушкоджено. Ми ходитимемо, у нас у цьому немає ніяких сумнівів – це лише час. Впродовж місяця ви побачите нашого мера на двох ногах», – сподівається головний лікар шпиталю в Хайфі.

Сам Геннадій Кернес впевнений, що проблеми з ногами не завадять повноцінній роботі. Його більше ображає той факт, що слідчі органи й досі не знайшли часу розпитати його як потерпілого. А тому зі своїми адвокатами через офіційні скарги та запити з’ясовуватиме, чому розслідування кримінальної справи про замах «імітується». Кернес каже, що на допит до слідчого не проситиметься, бо вважає – це справа компетентних органів.

Зустрічали не лише прихильники, а й супротивники

Міський голова Харкова натякає, де треба шукати замовників замаху.
Тут стирчіть вуха людей, які сьогодні працюють у владних кабінетах і посідають високі посади у правоохоронній системі
Геннадій Кернес

«Тут стирчіть вуха людей, які сьогодні працюють у владних кабінетах і посідають високі посади у правоохоронній системі. Я можу однозначно сказати, що те приховане чи пряме завдання дискредитувати керівництво Харкова у моїй особі, зокрема, піти на такий злочин – стріляти зі снайперської гвинтівки в серце по мішені, що біжить… Я думаю, що ми маємо розуміти, такі справи мабуть такого рівня, що вибачте, не тих людей які збирають пляшки і їх здають», – заявив Кернес.
Кернеса зустрічали комунальники, пенсіонери та чиновники
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
Зустрічати Геннадія Кернеса прийшли не тільки його прихильники. Була і група євромайданівців, які протестували проти ймовірного призначення Кернеса головою області.
Він немає права керувати областю, бо він був серед засновників банди сепаратистів

«Він немає права керувати областю, бо він був серед засновників банди сепаратистів», – кажуть протестувальники.

У правоохоронних органах ще не коментували останні передбачення Геннадія Кернеса. Раніше перший заступник начальника Харківського обласного управління МВС Микола Фоменко повідомляв, що слідство визначило дві пріоритетні версії, одна пов’язана з професійною діяльністю, друга – із протидією сепаратистам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG