Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: для посилення кордону потрібна допомога ЄС і США


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко заявляє, що для посилення контролю над державним кордоном України необхідна допомога ЄС, США. Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Порошенко говорив під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

За повідомленням, під час розмови йшлося про реалізацію плану мирних ініціатив, заплановане на 27 червня підписання економічної частини угоди про асоціацію з ЄС, а переговорного процесу по газу.

«В ході розмови глава держави розповів про основні принципи імплементації плану врегулювання ситуації на сході України. Петро Порошенко зазначив, що для посилення контролю над державним кордоном України необхідна допомога ЄС, США, зі своєї сторони Україна буде дотримуватись взятих на себе зобов’язань», – повідомляє прес-служба президента.

За повідомленням, канцлер Німеччини підтримала кроки з реалізації мирного плану Порошенка.

«Серед принципів імплементації мирного плану глава держави відзначив створення десятикілометрової буферної зони на кордоні і відведення незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно захоплених адміністративних будівель, відновлення роботи місцевих органів влади та центральних телеканалів і радіостанцій», – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, Порошенко також наголосив на необхідності децентралізації влади, проведенні дострокових місцевих і парламентських виборів. «Ці рамки закладуть подальшу логіку наших дій, спрямованих на імплементацію плану мирного врегулювання. Тристороння контактна група виробить необхідні фази і графік для цього», – наголосив глава держави.

У контексті обговорення відносин з ЄС Порошенко заявив, що Україна готова до підписання економічної частини Угоди про асоціацію в Брюсселі 27 червня.
XS
SM
MD
LG