Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН закликає розслідувати загибель журналістів в Україні


Голова Ради безпеки ООН, посол Росії Віталій Чуркін
Голова Ради безпеки ООН, посол Росії Віталій Чуркін
Рада безпеки ООН висловила співчуття родинам журналістів, які загинули під час висвітлення кризи в Україні, і закликала ретельно розслідувати обставини загибелі співробітників ЗМІ. Про це йдеться в ухваленій у вівторок заяві Ради безпеки.

Серед загиблих – два російські журналісти та італійський фоторепортер, який був убитий разом із російським перекладачем.

Російський посол в ООН Віталій Чуркін, який зараз головує в Раді безпеки, заявив, що члени цього органу підтримують розслідування всіх фактів насильства проти репортерів, а також стурбовані через інформацію про затримання і переслідування журналістів.

Президент України Петро Порошенко на прохання Організації з безпеки і співпраці в Європі наполягає на ретельному розслідуванні обставин загибелі російських журналістів поблизу Луганська.
Під Луганськом загинув російський журналіст
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

17 червня в селищі Металіст загинули співробітники Всеросійської держтелерадіокомпанії Ігор Корнелюк і Антон Волошин. 24 травня під Слов’янськом були вбиті італійський журналіст Андреа Роккеллі і його помічник, колишній радянський дисидент Андрій Миронов.
Італійський фотокореспондент Андреа Роккеллі і його російський помічник Андрій Миронов
Італійський фотокореспондент Андреа Роккеллі і його російський помічник Андрій Миронов
XS
SM
MD
LG