Доступність посилання

ТОП новини

Військові США аналізують, у чому Україні допомога потрібна найбільше – Нуланд


Вікторія Нуланд розповіла на чому сьогодні ґрунтується підхід США до України.
Ми маємо на меті допомогти Україні досягти успіху, дати Росії другий шанс, якщо вона вирішить працювати з Україною над стабілізацією ситуації. І, нарешті, захистити простір країн-членів НАТО
Вікторія Нуланд

«По-перше, ми маємо на меті допомогти Україні досягти успіху. Дати їй демократичний та економічний шанс. По-друге – переконатися, що Росія заплатить ціну за дестабілізацію у Криму, чи на Сході України. По-третє, дати Росії другий шанс, якщо вона вирішить працювати з Україною над стабілізацією ситуації. І, нарешті, захистити простір країн-членів НАТО», – заявила уповноважений Державного департаменту США у справах Європи та Євразії.

Події в Україні стали найбільшим викликом безпеці Європи з часів Балканської війни. Вперше за багато років, країни-члени НАТО розглядають питання про збільшення своїх витрат на оборону. Члени альянсу, особливо у Східній Європі змушені нарощувати військові потужності та посилювати системи оборони.

Але посилення безпеки не повинно зупинятися на кордонах НАТО у Європі, вважає помічник Держсекретаря США Вікторія Нуланд. За її словами США будуть допомагати України зміцнювати власні збройні сили.

«Оскільки в Україні вже є легітимний президент, США перейдуть до тренування та допомоги українським силам безпеки. Перший крок зроблено: минулого тижня до України прибув генерал, який оцінить ситуацію та вирішіть, які підрозділи і як необхідно тренувати», – заявила Нуланд.

Відповідь на питання щодо можливості надання Україні зброї та бойового оснащення – Вікторія Нуланд оминула. Девід Креймер – президент «Дому Свободи» вважає, що саме така допомога вкрай необхідна Україні саме зараз.
Настав час прискорити розгляд питання про надання Україні військової допомоги. Але, на жаль, цього не станеться найближчим часом. Але якщо там розпочнеться серйозний військовий конфлікт – може бути запізно
Девід Креймер

«Настав час прискорити розгляд питання про надання Україні військової допомоги. Але, на жаль, цього не станеться найближчим часом. Але якщо там розпочнеться серйозний військовий конфлікт – може бути запізно», – заявив Креймер.

Посол України в США Олександр Моцик заявив, що Київ потребує допомоги.

«Ми потребуємо всілякої підтримки від Заходу: фінансово-економічної, військово-технічної. Зміцнення нашого кордону, зміцнення наших збройних сил. Ми, звичайно, будемо захищати свою землю, але потрібна серйозна підтримка», – заявив посол України.

Вікторія Нуланд вважає: якщо для безпеки необхідно встановити непрохідний кордон з Росією, то Україна має це зробити.

Вікторія Нуланд також зазначила, що конфлікти на пострадянському просторі відбувається там, де є російські військові бази: Крим, Придністров’я, Абхазія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG