Доступність посилання

ТОП новини

Прес-служба Порошенка підтвердила розмову з Путіним


Президент України Петро Порошенко закликав президента Росії Володимира Путіна сприяти у звільненні всіх затриманих журналістів та активістів. Про це йшлося в їхній телефонній розмові 17 червня, інформує офіційний сайт глави української держави.

Розмова відбулася « в контексті реалізації мирного плану Порошенка, в тому числі і щодо деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях».

«Президенти України і Росії обговорили ряд першочергових заходів, які необхідно здійснити для сталого припинення вогню, а також максимально ефективні шляхи його моніторингу», – ідеться в повідомленні.

У вівторок увечері про факт розмови проінформувала прес-служба Путіна. За її версією, президенти обговорили можливе припинення вогню в районі бойових дій на сході України, а «Володимир Путін висловив стурбованість у зв’язку з трагічною загибеллю російських журналістів у районі Луганська і акцентував увагу на необхідності безумовного забезпечення безпеки представників засобів масової інформації, які працюють на Україні в зоні конфлікту».
XS
SM
MD
LG