Доступність посилання

ТОП новини

Батальйони територіальної оборони підпорядкують керівництву АТО – Коваль


Михайло Коваль
Михайло Коваль
Міністерство оборони виступило з пропозицією щодо оперативного підпорядкування батальйонів територіальної оборони, які залучаються до виконання завдань в рамках антитерористичної операції, керівництву АТО. Як заявив виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль, таке рішення ухвалили з огляду на факти самовільного ухвалення рішень у батальйонах, нескоординованості дій з керівництвом АТО.

«Вчора, 17 червня 2014 року, командуванням батальйону територіальної оборони «Айдар», особовий склад якого залучений до виконання завдань в рамках антитерористичної операції, самовільно, без погодження і координації своїх дій з керівництвом АТО, було ухвалене рішення щодо самостійного штурму терористичних угруповань, які дислокуються в місті Луганськ», – цитує Коваля сайт Міноборони.

За повідомленням, під час маршу бійці батальйону потрапили у засідку, яку влаштували бойовики. «Терористи вели шквальний вогонь з автоматичної зброї та гранатометів. Прийнявши нерівний бій, бійці батальйону «Айдар» викликали підкріплення в штабі АТО», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони, до місця бою направили дві бойові оперативні групи. «Внаслідок запеклої сутички, серед українських військовослужбовців є вбиті та поранені. Терористи також понесли численні втрати, кількість яких уточнюється», – заявили у відомстві.

Коваль наголосив, що цей випадок стався через не санкціоноване ухвалення рішень командуванням батальйону «Айдар» на проведення активних бойових дій.
XS
SM
MD
LG