Доступність посилання

ТОП новини

Українська ГТС майже у 8 разів надійніша, ніж російська – «Нафтогаз»


Порівняльній аналіз аварійності на магістральних газогонах України й Росії свідчить про те, що кількість великих аварій на тисячу кілометрів магістралей на російській території у 7,77 разів більша, ніж в Україні. Про це повідомляє НАК «Нафтогаз».

Таким чином, наголошують у компанії, українська ГТС є набагато надійнішою за російську.

Такий висновок випливає з дослідження, зробленого експертам ПАТ «Укртрансгаз» на основі власних даних та інформації, опублікованої ВАТ «Газпром».

«У розрахунок бралися лише аварії, які призвели до розгерметизації та зупинення транспортування. Підраховувалась кількість нештатних ситуацій в обох країнах на тисячу кілометрів магістралей протягом 1996–2014 років», – мовиться в повідомленні.

За даними компанії, за останні 10 років на українських магістральних газогонах сталося п’ять великих аварій порівняно з близько 200 аваріями на магістральних газогонах російського «Газпрому».

За словами фахівців «Укртрансгазу», порівняно вища надійність українських газопроводів зумовлена постійною роботою компанії над вдосконаленням систем безпеки газотранспортної системи із застосуванням найкращого світового досвіду.

XS
SM
MD
LG