Доступність посилання

ТОП новини

У США підтвердили надходження прохання від Іраку, але не кажуть, чи будуть авіаудари


Мартін Демпсі
Мартін Демпсі
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Мартін Демпсі підтвердив надходження прохання від Іраку про авіаудари по позиціях бойовиків.

Водночас він не повідомив, чи будуть США здійснювати ці удари. «Це в інтересах нашої національної безпеки протистояти угрупованню «Ісламська держава Іраку і Леванту», де б ми їх не знайшли», – сказав Демпсі.

Раніше сьогодні іракський міністр закордонних справ Хошияр Зебарі заявив, що Ірак попросив США завдати авіаударів по позиціях ісламістських бойовиків, які контролюють значні частини іракської території.

Водночас, за словами Зебарі, «лише військового підходу буде недостатньо», необхідні також «радикальні політичні рішення».

Бойовики з угруповання «Ісламська держава Іраку і Леванту», а також представники антиурядових сунітських племен минулого тижня взяли під контроль значні території в Іраку, зокрема, друге за величиною місто Іраку Мосул, а також місто Тікріт.

Президент США Барак Обама 16 червня оголосив, що США направлять 275 своїх військових для захисту американського посольства у Багдаді.
XS
SM
MD
LG