Доступність посилання

ТОП новини

Російські політики ображають Україну і українців в інтернеті


Лідер ЛДПР Володимир Жириновський відомий своїми різкими висловлюваннями щодо ситуації в Україні.
Лідер ЛДПР Володимир Жириновський відомий своїми різкими висловлюваннями щодо ситуації в Україні.
Російська влада обурилася, коли виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, заспокоюючи натовп перед посольством Росії у Києві, процитував образливий слоган про президента Росії Володимира Путіна.

Представник Росії в ООН заявив, що для Росії Дещиця більше не існує, а депутати Держдуми в грубій формі рекомендували президенту України Петру Порошенкові звільнити міністра. Дещицю звільнили, але не через слоган.

А як поводяться російські політики, чи не дозволяють вони собі хамство й образи у бік сусідньої України?

Білоруська редакція Радіо Свобода зробила огляд найбільш яскравих висловлювань російських державних діячів, депутатів і артистів про Україну і українську владу, зроблених в соціальних мережах і мікроблогах.

Наприклад, астраханський політтехнолог Олександр Тукаєв, який називає себе радником губернатора Астраханської області Олександра Жилкіна, у своєму мікроблозі Twitter закликав вбивати «дітей бандерівців».

Також він не проти вбити 20 тисяч осіб, які вийшли на мітинг у Москві на підтримку України.

Віталій Мілонов, російський політик, член правлячої партії «Единая Россия», у своєму Twitter ображає українців і загрожує повторенням ще однієї трагедії зі збиттям українського літака проросійськими сепаратистами.

​Журналіст російської газети «Комсомольськая правда» Дмитро Стешин і віце-прем’єр спецпредставника президента Росії Дмитро Рогозін ображають українців і голову Верховної Ради України Олександра Турчинова.



Чеченський лідер Рамзан Кадиров у своєму Instagram погрожував виконуючому обов'язки міністра закордонних справ України Андрію Дещиці.

Голова партії ЛДПР Володимир Жириновський називає схід України споконвічно «російськими землями», закликає перекрити річку Дніпро і каже, що Україна «почала війну проти росіян».


Російський політик і спортсмен Микола Валуєв у всьому звинувачує «Правий сектор» і порівнює події в Україні з Другою світовою війною.

​Олексій Журавльов, депутат Державної думи Росії в усьому звинувачує «бандерівців», а Україну називає «Новоросією».

Олександр Курдюмов, депутат Державної думи Росії, ображав і погрожував виконувачу обов'язків міністра закордонних справ України Андрію Дещиці.

Олександр Сидякин, депутат Державної думи Росії описав фотографію з інаугурації Порошенка так:

Ось, що пише Володимир Соловйов – російський журналіст, теле- і радіоведучий:

​Ашот Габрелянов, генеральний директор телеканалу LifeNews, нагороджений Медаллю ордена «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня за «високий професіоналізм і об'єктивність у висвітленні подій в Республіці Крим»:

Сергій Миронов, керівник фракції партії «Справедливая Россия» у Державній думі:

Іван Охлобистін – російський актор, режисер, сценарист, драматург:

Геннадій Зюганов, лідер партії КПРФ:

(Матеріал підготував Ігор Лосік)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG