Доступність посилання

ТОП новини

Звіт про розслідування обставин збитого в Луганську літака буде до 2 липня – Міноборони


Комісія Міністерства оборони з розслідування обставин збитого в Луганську літака Іл-76 надасть звіт про результатів роботи до 2 липня. Про це повідомив заступник міністра оборони, голова комісії з розслідування авіакатастрофи Іван Руснак.

«Попередні висновки комісія надасть 28 червня», – сказав Руснак, зауваживши, що до 2 липня експерти відзвітують перед міністром оборони.

За словами Івана Руснака, розслідування обставин трагедії ускладнене неможливістю представників комісії потрапити на місце падіння літака.

Заступник міністра оборони також повідомив, що рішення щодо маршруту польоту літака, який зазнав катастрофи, ухвалювало керівництво АТО, зокрема керівник штабу.

14 червня при заході на посадку в аеропорту Луганська пострілом з російського зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, крім 9 членів екіпажа, було 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу «теракт».
XS
SM
MD
LG