Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов закликає до мирних переговорів щодо ситуації на сході


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов
Бізнесмен Рінат Ахметов заявив про необхідність мирного розв’язання кризи на сході України.

«Я глибоко переконаний, що ми зобов’язані знайти мирне рішення. До мирного рішення ми маємо прийти лише за столом переговорів, а не за кермом БТР, із кулеметами і гарматами», – сказав він перед початком зустрічі президента України Петра Порошенка з представниками Донецької і Луганської областей.

«Донбас у біді. На Донбасі ллється кров. Руйнуються міста, руйнуються селища, руйнується інфраструктура. Але найстрашніше – страждають і гинуть люди. Донбас має потребу у мирі. А в Києві говорять, що ніколи не сядуть за стіл переговорів із терористами. Так що ж тоді виходить, війна має тривати вічно?», – зазначив Ахметов.

Він наголосив, що жителі Донбасу хочуть миру. «Людей не цікавить процес. Людям потрібен результат. Людям потрібен мир! І вони просять, вони вимагають – забезпечте, будь ласка, мир», – сказав Ахметов.


Минулого місяця Ахметов виступив в телевізійному ефірі з екстреною заявою і закликав працівників своїх підприємств вийти на попереджувальний страйк проти сепаратизму.

Президент України Петро Порошенко сьогодні провів зустріч з представниками легітимної влади Донецької і Луганської областей.

Під час зустрічі глава держави представив 14 пунктів мирного плану на сході країни. Зокрема, Порошенко наголосив на важливості внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади. «Наша мета не війна, наша мета – мир!», – наголосив президент.
XS
SM
MD
LG