Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає владу України провести незалежне розслідування загибелі журналістів


Катрін Аштон
Катрін Аштон
Європейський союз глибоко стурбований насильством в східній Україні, що є результатом діяльності незаконних збройних угрупувань, а також наслідками ескалації насильства для свободи ЗМІ і свободи слова. Про це йдеться у заяві речника верховного представника Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон.

«Нещодавня загибель російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина є одним із прикладів погіршення ситуації», – мовиться в заяві.

Інший приклад – це загибель громадського активіста Олександра Решетняка, який помер від тортур після того, як був викрадений, додає речник Аштон.

«Ми висловлюємо наші щирі співчуття їхнім родинам. Ми закликаємо владу провести незалежне розслідування цих випадків, а також всіх інших випадків порушення прав журналістів», – йдеться в заяві.

15 червня у реанімаційному відділенні Луганської обласної лікарні помер громадський активіст Олександр Решетняк. За повідомленнями, його катували бойовики угруповання «Луганська народна республіка», яке українська влада визнала терористичним.

17 червня в селищі Металіст на Луганщині загинули співробітники Всеросійської держтелерадіокомпанії Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Президент України Петро Порошенко на прохання Організації з безпеки і співпраці в Європі розпорядився провести ретельне розслідування обставин загибелі російських журналістів поблизу Луганська.
XS
SM
MD
LG