Доступність посилання

ТОП новини

На порушення російського кордону Україною будемо реагувати твердо – представник Росії при ОБСЄ


©Shutterstock
©Shutterstock
Росія буде твердо реагувати на порушення державного кордону з боку української сторони. Про це заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін, передає сайт МЗС Росії.

«Фіксуємо факти порушення російського кордону з боку українських збройних сил. У разі продовження українською стороною порушень режиму державного кордону будуть прийматися всі необхідні заходи для їхнього твердого недопущення», – заявив він.

«Вже пройшов майже місяць після обрання Петра Порошенка президентом України. Ми продовжуємо очікувати адекватних кроків нового президента за деескалації. Основа для цього є – Женевська заява від 17 квітня і «дорожня карта» швейцарського головування. Однак миру на сході країни, якого він обіцяв виборцям, поки немає. Планується оголосити про одностороннє припинення вогню. Хотілося б, щоб це сталося якомога швидше», – сказав Келін.

«Щоб припинення вогню стало всеосяжним, потрібно пройти шлях взаємного діалогу з представниками південного сходу країни, вийти на рішення, які дозволили б задовольнити інтереси всіх регіонів і політичних сил. Повинна бути оголошена амністія для протестувальників», – заявив постійний представник Росії при ОБСЄ.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов сьогодні з посиланням на дані Міноборони заявив, що операція перекриття україно-російського кордону фактично завершена.

Рада ОБСЄ засідала в Токіо два дні, 18 та 19 червня, за зачиненими дверима, розглядаючи українське питання, узгодженого документа щодо розв’язання конфлікту між Росією і Україною ухвалити не вдалося.
XS
SM
MD
LG