Доступність посилання

ТОП новини

Припинення АТО не на часі, вважають добровольці


Ротний «Дніпра-1» про зброю, якою доводиться воювати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Ротний «Дніпра-1» про зброю, якою доводиться воювати

Ініціатива президента про одностороннє припинення вогню є несвоєчасною, вважають бійці добровольчих батальйонів «Азов» та «Дніпро-1», що діють на півдні Донецької області. Про це вони сказали в розмові з Радіо Свобода.

«Як свідчить світовий досвід, такі заходи неефективні. Зверніть увагу: ніхто ж досі не склав зброю і не пішов. Натомість за цей час, зазвичай, перегруповують сили, створюють укріплюють нові пости. Зараз, наскільки мені відомо, укріплюються Донецьк і Макіївка. Вони намагаються утримати коридор на кордоні», – каже командир однієї з рот батальйону «Дніпро-1» Володимир Шилов.

Опитані Радіо Свобода бійці батальйону «Азов» дотримуються схожої думки. «Для того, аби змусити ворога скласти зброю й залишити Україну, треба посилювати тиск на нього. Перемир’я не змусить їх до цього», – вважає заступник командира батальйону «Азов» Ігор Ч.

Добровольці вважають, що передумовою припинення вогню мало б стати повне блокування сепаратистів і російських бойовиків.

«Я не вірю, що сепаратисти просто складуть зброю й підуть – адже вони досі не скористалися такою можливістю», – каже боєць «Азову» Андрій С.

Президент Петро Порошенко ухвалив рішення зупинити в односторонньому порядку бойові дії з 20 по 27 червня.

XS
SM
MD
LG