Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли пункт пропуску на Луганщині, 6 прикордонників поранені


Бойовики обстріляли пункт пропуску «Ізварине» на Луганщині, 6 прикордонників поранені. Про це інформує сай Державної прикордонної служби. За даними відомства, обстріл бойовиками КПП із гранатометів, мінометів, кулеметів і снайперських гвинтівок тривав напередодні ввечері.

«Близько 21:20 бойовики під’їхали до пункту пропуску на автомобілях та відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. Охоронці кордону вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебували у пункті пропуску, у безпечні місця. Після цього зміна прикордонних нарядів перемістилася на завчасно підготовлені вогневі позиції та прийняла бій», - говориться в повідомленні і наголошується, що «у ході зіткнення 6 прикордонників отримали вогневе поранення, 2 з яких – тяжкі», – йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

За даними відомства, прикордонники змушені були «під натиском супротивника відступити з боєм на територію Росії». «Під час бою терористами також був здійснений обстріл російської території та поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили по нападникам вогонь у відповідь», – зазначили у Держприкордонслужбі.

У відомстві поінформували, що, згідно з їхніми даними, протистояння виникло у результаті намагання бойовиків перемістити з території України в Росію невідомий вантаж. Російське прикордонне відомство цю інформацію поки не коментувало.

Напередодні президент України Петро Порошенко віддав наказ на тиждень припинити вогонь на сході.
XS
SM
MD
LG