Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську задля допомоги військовим об’єдналися «жіночий батальйон» і «ультрас»


У Дніпропетровську футбольні фани створили склад гуманітарної допомоги для армії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00
У Дніпропетровську активістки «Жіночого волонтерського батальйону» та футбольні уболівальники «Дніпра» об’єдналися задля допомоги українській армії.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, жінки та дівчата, які збирають у супермаркетах міста пожертви від покупців для українських солдатів у зоні АТО (продукти та речі для побуту), скооперувалися з місцевими «ультрасами», які мають досвід переправляння речей українським бійцям у зону АТО.

Футбольні фанати в невеликому приміщенні свого фан-клубу створили пункт прийому та склад речей для армії, який весь час оновлюється: одні речі доправляють й передають військовим «з рук в руки», натомість підвозять нову «гуманітарку».

«Коли ми ходили по торговельним мережам і домовлялись, щоб наші волонтери могли стати в супермаркетах і збирати товари для бійців, багато магазинів погодились. Але одна торговельна мережа відмовила, натомість вона передала нам велику партію продукції для наший солдатів і вже сьогодні вночі ці товари будуть в них», – сказала активістка «Жіночого волонтерського батальйону» Наталія Коваль.

Як розповів Радіо Свобода один із активістів кампанії, представник «ультрас» Олександр, на складі фанатів – не лише продукти харчування, мийні засоби та ліки: фанати зібрали кошти й закупили для військових форму та бронежилети. Небайдужі дніпропетровці жертвують для військових взуття, бронежилети, харчі.

«Найнеобхідніше зараз – засоби індивідуального захисту: бронежилети, шоломи, «розгрузки», наколінники, налікотники. Друге, що треба, – засоби гігієни, бавовняні шкарпетки, бавовняна білизна, футболки, зубні щітки, протигрибкові засоби, знеболювальне. І третє – провізія, вона ніколи не буває зайвою, особливо продукти тривалого зберігання», – каже Олесандр.

Найближчим часом велику партію товарів планують відправити до Ізюма на Харківщині, де перебуває частина бійців 25-ої повітрянодесантної бригади. Про відправлення для солдатів фанати звітують у соціальних мережах, там же викладають і чеки закупівель товарів.
XS
SM
MD
LG