Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України вимагає від Росії пояснень через стягнення військ до кордону


Україна вимагає від Росії пояснень через збільшення військової присутності біля кордону. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті МЗС України.

«Факт збільшення чисельності російського угруповання поблизу кордонів України 19 червня 2014 року підтвердив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Проведення сусідньою державою зазначених заходів військової діяльності із невизначеними завданнями не сприяє нормалізації ситуації в Україні та реалізації мирних ініціатив керівництва нашої держави», – наголосили у МЗС.

У відомстві зазначили, що ці обставини викликають «особливе занепокоєння на тлі численних підтверджених фактів постачання з суміжної території озброєння та військової техніки терористам, які діють у Донецькій та Луганській областях, включаючи бойові танки, реактивні системи залпового вогню, ПЗРК і міномети».

«З огляду на викладене, Україна, згідно з пунктом 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз’яснити цілі, а також повідомити кількість і типи залучених до них сил та засобів», – повідомили в МЗС України.

Про збільшення військової присутності Росії поблизу кордону раніше повідомили і в Державному департаменті США.

У суботу президент Росії Володимир Путін доручив перевірити бойову готовність російських військ. Військові навчання триватимуть із 21 до 28 червня.
XS
SM
MD
LG