Доступність посилання

ТОП новини

ЄС очікує, що Росія використає свій вплив на бойовиків для деескалації конфлікту – Аштон


Кетрін Аштон
Кетрін Аштон
ЄС не очікує, що Росія може якось завадити підписанню повної версії угоди про асоціацію ЄС та України 27 червня. Там готові проводити консультації на політичному рівні з російською стороною щодо питань імплементації зазначеної угоди. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон за підсумками засідання міністрів закордонних справ ЄС у Люксембургу.

«Всі міністри ЄС підтримали цей план як головну можливість для деескалації конфлікту. Ми закликаємо всі сторони припинити вогонь та створити умови для втілення в життя мирного плану. Ми закликаємо Росію підтримати план і використати її вплив, щоб уможливити його реалізації», – заявила Катрін Аштон.

Верховний представник ЄС із закордонних справ також відзначила, що на засіданні були ухвалені конкретні рішення. Так, ЄС заборонив експорт товарів із Криму на свій ринок, якщо вони не будуть сертифіковані українською владою.

Також міністри ухвалили рішення послати до України цивільну місію в рамках Спільної безпекової та оборонної політики Євросоюзу, що співпрацюватиме з поліції та моніторитиме питання, пов’язані з верховенством права.

«Будь-які торговельні заходи з боку Росії щодо України у зв’язку з підписанням угоди не є виправданими», - додала представник ЄС.

27 червня на саміті Європейської ради в Брюсселі планується підписання повної версії угоди про асоціацію з Україною, що передбачатиме створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною.
Росія має взяти під контроль свій кордон – Клімкін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
XS
SM
MD
LG