Доступність посилання

ТОП новини

За останню добу бойовики порушили режим припинення вогню понад 30 разів – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко
За останню добу бойовики на сході України порушили режим припинення вогню понад 30 разів, заявив президент України Петро Порошенко. Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко сказав про це сьогодні під час телефонної розмови з федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

За словами Порошенка, незважаючи на припинення вогню в рамках його мирного плану, бойовики не склали зброю і продовжують обстріл блокпостів і опорних пунктів українських Збройних сил. «За останні 24 години терористи 9 разів обстріляли українських військових. Усього ж бойовики порушили режим припинення вогню 31 раз», – сказав Порошенко.

Президент заявив, що так звані лідери сепаратистів не визнають умов припинення вогню і несуть за це повну відповідальність. Порошенко також повідомив, що офіційно запропонував російській стороні направити своїх інспекторів до спостережної місії ОБСЄ, щоб засвідчити повне виконання режиму припинення вогню з українського боку.

Під час розмови йшлося також про роботу тристоронньої контактної групи в Донецьку за участю колишнього президента Леоніда Кучми, спеціального представника діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посла Росіїв Україні Михайла Зурабова.

За повідомленням, Меркель позитивно оцінила роботу групи і висловила сподівання, що не лише офіційний Київ, але й усі сторони докладатимуть максимум зусиль для досягнення миру.

Меркель також поінформувала Порошенка про візит до Києва міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра 24 червня.

Канцлер висловила підтримку мирного плану президента України і запропонувала провести у середу телефонну конференцію у форматі, започаткованому в Нормандії.

Раніше сьогодні речник інформаційного центру РНБО України Володимир Чеповий заявляв, що з 09:00 до 17:00 понеділка випадків застосування зброї на Донбасі не зафіксовано.

Тим часом, російські ЗМІ повідомили, що бойовики висловили готовність припинити вогонь зі свого боку до 27 червня.
XS
SM
MD
LG