Доступність посилання

ТОП новини

Росія може розпочати нову «торговельну війну» – Шеремета


Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета прогнозує, що після підписання економічної частини угоди про асоціацію з ЄС розпочнеться нова торговельна війна з Росією.

«У короткостроковій перспективі очевидно, що нам потрібно готуватися до сценарію можливої торговельної війни, тобто до введення певних захисних заходів і бар’єрів російською стороною»,– сказав Шеремета в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

За його словами, Україна готова вирішувати всі проблемні питання в торговельній сфері. «Перше, що необхідно зробити, – сідати за стіл переговорів», – твердить Шеремета.

Він зазначив, що у Росії є певна стурбованість з приводу підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, але українська і європейська сторони вважають, що «ця тривога багато в чому надумана».

Росія кілька разів запроваджувала торговельні обмеження щодо українських товарів. Востаннє «торговельна війна» точилася влітку і восени 2013 року. Вона передувала зриву урядом тодішнього президента Януковича угоди про асоціацію з Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG