Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вітає намір Москви відкликати мандат на використання військ в Україні


Майя Коціянчич
Майя Коціянчич

Європейський союз вітає звернення президента Росії Володимира Путіна до Ради федерації щодо скасування постанови про використання російських військ в Україні, заявила речниця верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Майя Коціянчич.

За її словами, ЄС сподівається на невідкладну реалізацію цих кроків.

Європейський союз постійно закликав Росію скасувати мандат Ради Федерації на використання сили на українській землі, і тепер вітає кроки президента Росії Володимира Путіна в цьому напрямі.

«ЄС постійно закликав Росію скасувати дозвіл Ради федерації щодо використання сили в Україні. Ми вітаємо кроки, зроблені президентом Путіним у цьому напрямку, і сподіваємося, що вони будуть виконані невідкладно», – заявила Коціянчич.

За її словами, ЄС закликає Росію підтримати реалізацію мирного плану, представленого президентом України Петром Порошенком, а також вжити ефективних заходів для припинення потоку бойовиків і зброї через українські кордони.

«Це значною мірою сприяло б деескалації ситуації і відкрило б шлях до політичного розв’язання нинішньої кризи», – наголосила речниця.

24 червня Путін попросив Раду федерації скасувати постанову від 1 березня про використання російської армії на території України. Рада федерації на засіданні 25 червня має намір розглянути це питання.

XS
SM
MD
LG