Доступність посилання

ТОП новини

Австрія і Росія підписали контракт на будівництво «Південного потоку»


Керівники австрійською OMV Ґерхард Ройс (л) і російського «Газпрому» Олексій Міллер
Керівники австрійською OMV Ґерхард Ройс (л) і російського «Газпрому» Олексій Міллер

Австрійська енергетична компанія OMV і російський «Газпром» підписали контракт на будівництво австрійської частини трубопроводу «Південний потік», який повинен постачати природний газ до Європи в обхід України.

Підписання відбулося 24 червня перед переговорами у Відні між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Австрії Хайнцем Фішером, які обговорювали «Південний потік» і кризу в Україні.

Європейська комісія раніше закликала всі держави Європейського союзу протистояти тиску Кремля щодо цього проекту, заявивши, що контракти підписані «Газпромом» з порушенням правил конкуренції ЄС.

OMV стверджує, що проект сприятиме зміцненню безпеки енергетичних поставок до Європи.

Сьогодні у Відні Путін заявив, що будівництво «Південного потоку» – це не прагнення обійти Україну. «Просто ми розвиваємо транспортну інфраструктуру», – додав президент Росії.

«Південний потік» має перетнути Чорне море, Сербію й Угорщину, а також Болгарію, яка нещодавно припинила роботу на своїй ділянці трубопроводу. 24 червня міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що переговори ведуться, щоб вирішити проблеми з будівництвом болгарської ділянки.

XS
SM
MD
LG