Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 25 червня. ЗМІ Росії: Порошенко вже віддав наказ стріляти


Російські ЗМІ продовжують дезінформувати про події на сході України. Московський телеканал ТВЦ заявляє, що український президент Петро Порошенко вже віддав наказ вести вогонь на сході України. Цей телеканал також повідомляє, що Нацгвардія України на сході готова не підкорятися наказам київської влади. А телеканал «Росія-24» називає доповідь заступника генсекретаря ООН Івана Шимоновича по Україні «політичним замовленням».

Російський телеканал ТВЦ заявляє, що український президент наказав без роздумів відкривати вогонь на сході України: «Президент України Петро Порошенко вже наказав керівникам силових структур без коливань відкривати вогонь на сході України».

Хоча, як відомо, Петро Порошенко сказав, що українська армія буде відкривати вогонь лише у відповідь на атаки проросійських сепаратистів.

(Дивіться з 10 хвилини)

Цей же телеканал також повідомив у середу: «На Донбасі продовжують діяти сотні бойовиків, котрі воюють за гроші і урядові Києва не підкоряються та навряд чи Київ ще в змозі контролювати всі збройні формування, котрим мусять протистояти «ополченці».

Хоча, як повідомляло українське керівництво, саме бойовики першими порушують перемир’я на сході України.

Більше того, телеканал ТВЦ вже дійшов до того, що стверджує: «З’явилися повідомлення, що бійці Нацгвардії України незадоволені мирним планом Порошенка, а це означає, що вони із задоволенням продовжать атаки на мирних людей».

Москва: доповідь про події в Україні заступника генсекретаря ООН – «політичне замовлення».

Російський телеканал «Росія 24» інформує про нові «демарші» російської делегації в ООН, де її керівник Віталій Чуркін заявляє про недотримання президентом України Петром Порошенком умов перемир’я на сході України, хоча у той же час Чуркін ні слова не каже про порушення умов перемир’я з боку проросійських бойовиків та про факт підбиття ними поблизу Слов’янська українського гвинтокрила, котрий стежив за дотриманням умов перемир’я.

Москва також критикує доповідь про події в Україні заступника генсекретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича: «Але підтверджень про те, що українська армія цілиться і спеціально стріляє по мирному населенню сходу України, за словами Шимоновича, його комісія не отримувала. Обтічні формулювання доповіді і звинувачення лише на адресу «ополченців» сподобалися українцям і західним представникам. Але не російському. Чуркін: «Абсолютно зрозуміло, що ця доповідь – політичне замовлення».

Чуркін не стомлюється повторювати слова Путіна, сказані ними у вівторок у Відні: «Росія не є стороною конфлікту в Україні». Хоча у світі вважають навпаки – Кремль підтримує проросійських сепаратистів на сході України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG