Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: консультації у Донецьку є першим кроком до справжнього діалогу


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Консультації тристоронньої контактної групи, які відбулися у Донецьку, є першим кроком на шляху мирного діалогу щодо вирішення ситуації на сході України. Про це під час виступу на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування й органів державної влади сказав президент України Петро Порошенко.

«Знаю, що сам факт таких консультацій сприйнятий у суспільстві неоднозначно. Так звані «яструби» прагнуть швидких, жорстких військових дій, інші вимагають масштабних компромісів – тільки щоб не було війни. Відповім обом сторонам: наша мета – не війна. Не ми, не Україна її розпочала. Наша мета – мир. Але підкреслюю: мир не за будь-яку ціну і не на будь-яких умовах», – наголосив президент.

Мирний план отримав підтримку всіх міжнародних організацій і глав держав, додав Порошенко.

Тим часом, як повідомила прес-служба президента, канцлер Німеччини Анґела Меркель запропонувала зробити лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука посередником на переговорах. Про це йшлося під час чотиристоронньої телефонної розмови за участі президента України, канцлера Німеччини, президента Франції і президента Росії.

За повідомленням, Порошенко й інші учасники розмови погодилися з пропозицією Меркель.

XS
SM
MD
LG