Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Туска отримав вотум довіри в парламенті Польщі


Дональд Туск
Дональд Туск

Уряд прем’єра Польщі Дональда Туска отримав вотум довіри в парламенті. Під час голосування його підтримали 237 депутатів за необхідних 231.

Туск звернувся до польського Сейму з проханням про вотум довіри для його уряду під час промови в парламенті, присвяченої «касетному скандалу», що триває у Польщі.

Під час промови премʼєр зокрема розповів про масштаби прослуховування польських високопосадовців. «Процедура тривала щонайменше півтора року і стосувалася десятків, а, може, і сотень людей», – сказав Туск.

Премʼєр розповів, що зловмисники, які прослуховували державних діячів, цікавилися передусім тими, хто ухвалює важливі рішення в енергетичному секторі. Він додав, що, згідно з однією з версій, до підслуховування польських політиків причетні експортери дешевого російського вугілля. Загалом, на думку Дональда Туска, «у тлі справи» – російсько-український конфлікт та ситуація в ЄС.

Касетний скандал у Польщі спричинили публікації польського тижневика Wprost. Протягом останніх двох тижнів це видання оприлюднює таємно записані розмови польських міністрів та керівників фінансових установ.

Справу розслідують органи державної безпеки Польщі, затримано перших підозрюваних у нелегальній фіксації телефонних бесід.

XS
SM
MD
LG