Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група збереться на консультації 27 червня – Кучма


Попереднє засідання контактної групи, 23 червня 2014 року
Попереднє засідання контактної групи, 23 червня 2014 року

Консультації тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ продовжаться 27 червня, проте місце проведення наразі не відоме, заявляє другий президент України, учасник групи Леонід Кучма.

На уточнювальне запитання, де відбудеться така зустріч, Кучма сказав: «Я і сам не знаю».

За його словами, була ініціатива провести таку зустріч на території Росії, проте зупинилися на тому, що вона відбудеться в Україні.

«У нас не переговорний процес, а консультації. Тому що влада не може сісти за стіл переговорів із ними (представниками «ДНР» і «ЛНР» – ред.)», – наголосив Кучма.

23 червня в Донецькій облдержадміністрації відбулися багатосторонні консультації. У них взяли участь посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представник діючого глави ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, голова громадської організації «Український вибір» Віктор Медведчук, «прем’єр-міністр» угруповання «Донецька народна республіка» Олександр Бородай, лідер руху «Південний схід» Олег Царьов і представники «ЛНР».

Президент України Петро Порошенко сьогодні у Страсбурзі заявив, що представники сепаратистів виявили інтерес до проведення мирних переговорів із врегулювання ситуації на сході України. Водночас, за його словами, якщо це буде відкинуто завтра, влада ухвалить «дуже важливе рішення», яке саме Порошенко не уточнив.

XS
SM
MD
LG