Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську затримали людей, які готували замах на керівництво ОДА – Філатов


У Дніпропетровську співробітники СБУ затримали угрупування з 16 осіб, які планували замах на керівництво облдержадміністрації, лідера партії «Правий сектор» Дмитра Яроша і керівника штабу національного захисту області Юрія Березу. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

За його даними, крім того, угруповання планувало підривати ешелони з військовою технікою і хотіло знеструмити місто.

Як поінформував Філатов, кілька членів групи були відповідальні за вчинення силових актів, постачання зброї, кілька – займалася вербуванням прихильників та інформзабезпеченням.

«16 терористів познайомилися в соціальних мережах, а також на проросійських мітингах. Між ними були чітко розписані обов’язки: частина з них займалася інформаційним забезпеченням, створенням відповідних груп у соцмережах, збором коштів для фінансування через Інтернет, а також вербуванням відповідних союзників і симпатиків, із них шестеро були відповідальними за силові акції», – повідомив посадовець.

Раніше в СБУ повідомили, що 24 червня на Дніпропетровщині затримали шістьох осіб, які планували створити «Дніпропетровську народну республіку», поширювали відповідну агітаційну літературу, тримали в себе вибухівку, вогнепальну зброю, гранати, план-схеми вчинення терористичних актів у Дніпропетровську.

XS
SM
MD
LG